Eigenschappen & kenmerken sectionale poorten

 • Maximale breedte: 5 meter
 • Maximale hoogte: 3 meter
 • Bediening: elektrisch via mobiele applicatie of afstandsbediening
 • Panelen: keuze uit 9 verschillende soorten panelen. Om tegemoet te komen aan persoonlijke smaak.
 • Populaire kleuren: wit, blauw, grijs, ivoor of zwart.
 • Extra's: mogelijkheid om onze sectionale poort van ronde of vierkante vensters te voorzien.
 • Hoogste veiligheid: beveiliging tegen geknelde vingers en ook tegen veerbreuk.
 • Fabrikant: Verano
 • Extra voordelen van onze sectionale garagepoorten:
  • Volledig op maat gemaakt.
  • Gebruik van hoogwaardige materialen.
  • 5 jaar garantie.

Alle voordelen op een rijtje

 • Veiligheid tegen inbraak: Sectionale poorten bieden een hoge mate van inbraakbeveiliging.
 • Goede isolatie: Dankzij de dubbelwandige panelen met 40 mm CFK-vrij polyurethaanschuim en de afdichtingsstrips aan beide zijkanten, de bovenkant en de onderkant, bieden sectionale garagepoorten een hoge isolatiewaarde en een poort met eersteklas afwerking.
 • Ruimtebesparend: In tegenstelling tot klassieke kantelpoorten opent een sectionale garagepoort naar boven, waardoor je de beschikbare ruimte voor en in je garage optimaal kunt benutten.
 • Maatwerk: onze poorten kunnen we aanpassen aan de specifieke afmetingen en vereisten van jouw garage.
 • Veiligheid tegen geknelde vingers en veerbreuk: Speciale veiligheidsvoorzieningen beschermen tegen beknelde vingers en veerbreuk.
 • Diverse paneelopties: Er is een ruime keuze aan panelen beschikbaar om de sectionaalpoort aan te passen aan de stijl van jouw huis.
 • Kleuropties: een sectionaalpoort kunnen we uitvoeren in elke gewenste RAL-kleur om perfect te passen bij de uitstraling van je woning.

Kies het passende paneel voor je sectionaalpoort

Dankzij het maatwerk passen onze sectionaalpoorten perfect in elke garage. Bovendien heb je de keuze uit verschillende panelen.

Hiermee stem je de garagepoort volledig af op de stijl van je woning. Je kan kiezen uit een glad en strak paneel of voor panelen met een ingewerkte profilering. Binnen de profielen heb je de keuze uit horizontaal gestreepte profielen en cassetteprofielen.
Bekijk hier enkele voorbeelden van poortpanelen

Garage panelen
RAL 73915171

Selecteer de bijpassende kleur voor je sectionaalpoort

De kleur van je garagepoort heeft een grote impact op de uitstraling van je woning. Daarom biedt Verano je de keuze uit alle RAL-kleuren. Selecteer de kleur die mooi aansluit bij de rest van je gevel. Zo lijkt je huis meteen een stukje groter.

De speciale coating die elke sectionaalpoort van Verano afwerkt maakt de sectionaalpoort jarenlang bestand tegen weer en wind.

Open en sluit sectionaalpoorten automatisch

Uiteraard voorzien we jouw garagepoort van de nodige automatisatie. Hiervoor werken we met het gekende kwaliteitsmerk Nice. Een automatische sectionaalpoort open en sluit je eenvoudig met de bediening van op afstand of de wandknop.

Je komt aan en drukt op de knop. De sectionale poort opent zich snel én geruisloos. Vervolgens rijd je – zonder uit te stappen - meteen binnen.

Doordat openen en sluiten van onze poorten verticaal gaat, krijg je een maximale plaatsbesparing van ruimte, het maakt niet meer uit of je met een lage of hoge voertuigen binnen moet rijden, de volledige doorrijhoogte blijft.

Automatische garagepoort
Rolpoort

Ook rolpoorten mogelijk

Mogelijk biedt een rolpoort een goed alternatief. Ook hiervoor werken we samen met Verano. Vergelijkbaar met een rolluik is een rolpoort opgebouwd uit lamellen.

Een rolpoort is een uiterst prijsgunstige manier om een grotere opening of toegang veilig af te sluiten.

Bekijk hier enkele realisaties van geplaatste sectionaalpoorten

Sectionaalpoort nodig?

Neem contact op voor een opmeting én een vrijblijvende offerte voor sectionaalpoorten. Onze adviseur komt graag bij je langs.

Veelgestelde vragen - sectionaalpoort

Een sectionale garagepoort is een type garagedeur bestaande uit horizontale panelen die verticaal openen en sluiten. Deze deuren bewegen omhoog en worden parallel aan het plafond geplaatst, waardoor ze weinig ruimte innemen. Verano-poorten zijn geliefd vanwege hun efficiënte ruimtegebruik en veiligheidseigenschappen, compleet met elektrische bediening.

Verano poorten bieden maximale flexibiliteit met een maximale breedte van 5 meter en een maximale hoogte van 3 meter.

We bieden een breed scala van maar liefst 9 verschillende paneelopties, elk vervaardigd met enkel de beste materialen en ondersteund door 5 jaar garantie:

VB - houtkorrel dessin en horizontaal profiel.
VBT - stucco dessin, vlak uitgevoerd.
VBV - zonder dessin, vlak uitgevoerd.
VBW - houtkorrel dessin, vlak uitgevoerd.
VBM - horizontaal microprofiel.
VBC – houtkorrel dessin, cassette uitvoering.
VBG – zonder dessin, vlak uitgevoerd, met één horizontale profilering.
VBP – houtkorrel dessin, met één horizontale profilering.
VBL – zonder dessin, vlak uitgevoerd, met meerdere verticale profileringen.

Absoluut! Bij ons kunt u kiezen uit verschillende kleuropties en heeft u de vrijheid om ronde of vierkante vensters aan uw sectionaalpoort toe te voegen.

Een sectionale garagepoort biedt diverse voordelen, hier is een overzicht:

Uitstekende isolatie: Onze moderne sectionale garagepoorten zijn zeer goed geïsoleerd, wat helpt om de temperatuur in uw garage te reguleren.
Ruimtebesparend ontwerp: Dankzij het verticale openings- en sluitingsmechanisme bespaart u veel ruimte in uw woning.
Behoud van doorrijhoogte: Of u nu een laag of hoog voertuig heeft, onze sectionale garagepoorten behouden de volledige doorrijhoogte, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over beperkingen.
Krachtige afstandsbediening: Onze afstandsbedieningen werken perfect en hebben een groot bereik.
Hoogste veiligheidsniveau: Verano poorten® bieden het hoogste veiligheidsniveau op de markt, zodat u met een gerust hart uw woning kunt verlaten.
Diverse ontwerpmogelijkheden: Met 9 verschillende typen wandpanelen bieden we voor iedere smaak een passend model met eersteklas afwerking.
Personalisatieopties: U kunt uw sectionale garagepoort voorzien van vensters die perfect bij uw stijl passen.
Geruisloze bediening: Dankzij draadloze bediening gaat het openen en sluiten van onze sectionale garagepoorten vrijwel geruisloos.
Handige automatisering: Met een automatische sectionale poort kunt u gemakkelijk uw garage binnenrijden zodra u uw straat inrijdt.3.5

 • Compleet assortiment zonwering: Of het nu gaat om binnen- of buitenzonwering, wij bieden een breed scala aan producten.
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding: Onze sectionale garagepoorten bieden de beste prijs-kwaliteitverhouding op de markt.5 jaar garantie: Geniet van 5 jaar garantie op onze sectionale garagepoorten, die een perfecte combinatie van comfort en kwaliteit bieden.
 • Bekroond design: Met meerdere prijzen, waaronder een Red Dot Award, staan onze producten bekend om hun uitstekende design.
 • Maatwerk: Onze zonwering wordt volledig op maat vervaardigd, zodat deze perfect aansluit bij uw wensen en behoeften.
 • Professionele installatie: Laat uw zorgen achterwege, wij zorgen voor een vakkundige installatie van uw zonwering.
 • Gegarandeerde kwaliteit: Als Belgisch-Nederlandse fabrikant staan wij garant voor hoogwaardige producten.
 • Ruime ervaring: Met meer dan 30 jaar ervaring en expertise in de branche bent u bij ons in goede handen.

Om ervoor te zorgen dat uw garagepoort lang meegaat, is regelmatig onderhoud van groot belang. Hier zijn enkele stappen die u kunt volgen:

 • Reiniging: Maak regelmatig de garagepoort schoon om vuil en stof te verwijderen. Gebruik een mild reinigingsmiddel en water om het oppervlak schoon te maken. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die de afwerking kunnen beschadigen.
 • Smering: Smeer de bewegende delen van de garagepoort, zoals scharnieren, rollers en rails, regelmatig met smeermiddel. Dit helpt om soepele werking te garanderen en slijtage te verminderen.
 • Controle van veiligheidsvoorzieningen: Controleer periodiek de veiligheidsvoorzieningen van de garagepoort, zoals de sensoren en de automatische stopfunctie. Zorg ervoor dat ze correct functioneren en vervang ze indien nodig.
 • Onderhoudsgids: Raadpleeg onze onderhoudsgids voor specifieke instructies over het onderhoud van uw garagepoort. Hierin vindt u nuttige tips en aanbevelingen om de levensduur van uw poort te verlengen.
Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kunt u ervoor zorgen dat uw garagepoort optimaal blijft functioneren en er jarenlang als nieuw uitziet.

Sectionale garagepoorten zijn doorgaans veilig in gebruik. Ze zijn voorzien van diverse veiligheidsvoorzieningen om ongelukken te voorkomen, zoals sensoren die de beweging stoppen wanneer een obstakel wordt gedetecteerd. Door regelmatig onderhoud uit te voeren en de gebruiksinstructies op te volgen, kunt u de veiligheid verder verbeteren en zorgen voor een probleemloos gebruik van uw garagepoort.

Hoewel de levensduur kan variëren, kan een kwalitatief hoogwaardige sectionaalpoort met regelmatig onderhoud en zorgvuldig gebruik tot wel 20 jaar meegaan. Verschillende factoren, waaronder het klimaat, de kwaliteit van de installatie en de materiaalkeuze, beïnvloeden de duurzaamheid van de poort.

Onze poorten zijn ontworpen om diverse weersomstandigheden te doorstaan. Ze zijn uitgerust met weerbestendige afdichtingen en materialen die bestand zijn tegen vocht en temperatuurschommelingen. In geval van extreem weer, zoals zware stormen, adviseren we echter om de poort gesloten te houden.

U heeft de mogelijkheid om verschillende accessoires toe te voegen aan uw sectionaalpoort. Dit omvat onder andere afstandsbedieningen, diverse paneelopties, vensters en extra beveiligingsfuncties. Deze accessoires kunnen de functionaliteit en het gemak van uw sectionaalpoort aanzienlijk verbeteren.

Verano sectionaalpoorten kun je elektrisch bedienen, via een van de volgende methoden:
 • Afstandsbediening met één of meerdere handzenders.
 • Schakelaar met codeklavier.
 • Mobiele applicatie op uw telefoon, computer of tablet.

De vereiste ruimte boven de opening varieert, maar doorgaans is er ongeveer 30 cm tot 50 cm vrije ruimte nodig voor de installatie van een sectionaalpoort.

Hoe vaak je de panelen moet reinigen hangt af van de omgevingsfactoren. In de meeste gevallen is een jaarlijkse schoonmaakbeurt voldoende, maar indien nodig kan vaker reinigen ook worden overwogen.

Het energieverbruik blijft doorgaans laag omdat de aandrijving alleen actief is wanneer je de poort wordt opent of sluit. Onze moderne aandrijving is ontworpen met energiezuinigheid in gedachten.

 • Bewegingsmechanisme
Een traditionele garagepoort beweegt omhoog en naar buiten, kantelend langs een scharnierpunt bovenaan de opening.
Een sectionaalpoort beweegt verticaal omhoog en schuift parallel aan het plafond van de garage, bestaande uit afzonderlijke horizontale secties.
 • Ruimtebesparing
Een kantelpoort vereist extra ruimte voor het kantelen naar buiten, wat beperkingen kan opleggen in krappe ruimtes.
Een sectionaalpoort opent en sluit verticaal zonder extra ruimte aan de voor- of achterkant, waardoor het ideaal is voor beperkte opritten.
 • Isolatie
Traditionele poorten bieden vaak minder isolatie vanwege openingen tussen panelen.
Onze sectionaalpoorten zijn geïsoleerd met materiaal tussen de panelen voor thermische efficiëntie.
 • Veiligheid
Kantelpoorten kantelen naar buiten bij opening, wat enigszins een veiligheidsrisico kan vormen.
Sectionaalpoorten hebben ingebouwde veiligheidsvoorzieningen, zoals sensoren die obstakels detecteren en stoppen.
 • Design en esthetiek
Kantelpoorten hebben een klassiekere uitstraling en beperktere ontwerpopties.
Sectionaalpoorten hebben een moderner uiterlijk en bieden meer ontwerpmogelijkheden, inclusief kleuren en vensteropties.
 • Onderhoud
Traditionele poorten vereisen over het algemeen minder onderhoud vanwege eenvoudiger mechanismen.
Sectionaalpoorten zijn onderhoudsvriendelijk, hoewel de aandrijvingsmechanismen soms iets meer aandacht nodig hebben.